Problem z lampką i zamkiem tylnej klapy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcinusr
    Classic
    • 2018
    • 0

Zapomniałem się przywitać dlatego czynię to teraz

Witam

Pozdrawiam
  • marcinusr
    Rider
    • 2014
    • 275

Lampka w bagażniku nie gaśnie, to raz. Dwa, ciężko zamyka się tylną klapę kluczykiem (dodatkowo, nie wiem jak powinno być, ale po przekręceniu kluczyka w klapie zamyka się tylko klapa. Jeśli chodzi o otwieranie, otwierają się wszystkie drzwi) Gdy zamykam samochód lub otwieram przez drzwi to klapa normalnie działa, normalnie się otwiera i zamyka, słychać cyknięcie centralnego.

Kupiłem nowy siłownik, bo myślałem że tam jest problem, niestety, nowy siłownik nic nie dał.

Obserwowałem lampkę w kabinie i lampkę w bagażniku. W momencie, gdy lampka w kabinie gaśnie, ta w bagażniku mignie i dalej się pali, tak jakby wysyłało sygnał do gaśnięcia, ale coś ją trzyma i dalej świeci

Nie wiem jak dogłębniej opisać problem i jakie informacje mógłbym jeszcze zawrzeć.. żaróweczki wymieniałem na różne, to nic nie dawało, ruszałem kablami, wyłączałem, włączałem, wysuwałem i wsuwałem co się da. Nic nie pomaga. Dodam, że jakiś czas temu wszystko było chyba ok (a może po prostu tego nie zaobserwowałem..)

Jakieś pomysły?
    [O1] GOLD MODE ON

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

marcinusr, Lampka bagażnika jest zapalana przez mikrostyk w zamku klapy.Napięcie(+) do lampki jest stałe.Minus załącza/wyłącza światło.Co do ciężkiego zamykania klapy to raczej by trza zamek(wkładke)potraktować jakimś środkiem penetrującym a jak już będzie szła lekko to coś do smarowania zamków.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• 4tech
        RS
        • 2008
        • 4199
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jak dla mnie klapa do otworzenia i czyszczenie/przegląd/naprawa i na deser zabezpieczenie przewodów/łączeń...
        Troszkę takiej fajnej robótki akurat na spokojny sobotni dzień

Być może tylko brud na stykach, a może zeżarte kabelki. Ciężko powiedzieć.
        Jeszcze dodatkowo klasyczne miejsce naszych O1 - za lewym kołem w błotniku na dole łączenia kabli...

Wszystko do agarnięcia :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sob 25 Kwi, 15 06:33 ]
        Ach i zapomniałem dodać, że niemal oczywista wymiana mikrostyku w zameczku :lol:
        O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
        Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
        Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• marcinusr
          Rider
          • 2014
          • 275

Będę się bawił przy wolnej chwili, dzięki chłopaki, jak zwykle niezawodni
          [O1] GOLD MODE ON

Komentarz

Pracuję...